WEL OF NIET IN ZEE GAAN MET ALI?

De Chinese webwinkel AliExpress wie kent deze niet. De verkoopcijfers zijn de afgelopen jaren explosief gestegen. De producten komen over het algemeen allemaal uit China, vaak is de wachttijd 3-6 weken. Aangezien de producten zo goedkoop zijn vinden vele mensen het wachten wel waard.

Bij kleine goedkope producten gaat het proces vaak goed. Regelmatig hoor je wel dat producten gebroken/defect aankomen. Maar Ali heeft een “buyer protection” (kopersbescherming) waarmee de koper een nieuw product kan krijgen of het geld terug kan vragen.

Kleine bestellingen onder 22 euro mogen zonder extra kosten het land in. Bij een bestelling van 22 tot 150 euro gaat de belastingdienst mee bemoeien. Dan wordt namelijk de btw bij gerekend. En voor producten over de 150 euro komt ook de invoerrechten bij. Voor elektronica kan dit oplopen tot 4,7%. Hierdoor schelen de uiteindelijke prijzen weinig met de Nederlandse prijzen.

Ons advies is om een duur stukje elektronica in Nederland te kopen. Met name de garantie en probleemoplossing is in Nederland wettelijk veel beter geregeld.

Uiteindelijk blijft de keuze wel bij jezelf…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *