TIJD OM TE SCHEIDEN

Eerder een virus gehad of blue screen misschien? En startte Windows daarna niet meer op? Ontzettend vervelend natuurlijk… alle kwijt!

Dan is het tijd om te scheiden. Obviously niet met je partner, maar je harde schijf scheiden naar meerdere partities. Een partitie is een opdeling van je harde schijf. Wanneer je “deze computer” opent ziet je altijd een “C:” schijf. Hierop is Windows ge├â┬»nstalleerd. Bij verschillende computers zie je ook vaak een D: partitie. Soms wel meer E:, F: etc. Een harde schijf op zich is al een partitie. Maar Windows kan meer.

Met name bij computers waar 1 partitie aanwezig is, is het scheiden een aanrader. Je deelt 1 harde schijf in meerder partities.

Voorbeeld:
Je hebt een HD van 1TB (1000 GB), deze deel je op in 3 partities. Zo heb je al C:. Na het opdelen krijg je D: en E: erbij. Bij het opdelen kun je aangeven hoe groot een partitie moet worden. Bijvoorbeeld 150GB voor “C: Windows”, 150GB voor werk “D: Werk” en 600GB voor prive bestanden “E: Prive”.

Dit zorg voor overzicht en veiligheid. Mocht het gebeuren dat Windows problemen heeft, of misschien een virusje vat, de andere schijven blijven veilig. Het partitioneren van je harde schijf leggen wij uit door middel van een video. (onder constructie: deze video is nog niet beschikbaar)

Vergeet niet: je fysieke harde schijf kan in zijn geheel defect raken. Bij een hardwarematig defect heb je niets aan de partities. Dus maak altijd een backup van je belangrijke bestanden!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *