DRONES EN REGELS

De laatste jaren is de populariteit van drones geĆ«xplodeert. De meest bekende drone zijn die van DJI. DJI maakt ready fly drones die iedereen kan besturen. Het zijn geweldige vooraf geprogrammeerde drones die je helpen bij het vliegen en maken van video’s en foto’s.

Een andere tak van sport zijnde FPV drones. FPV staat voor First Person View. In tegenstelling tot de consumenten drones zit je als bestuurder als het ware in de cockpit van de drone. Hierbij maak je gebruik van een FPV Goggle (FPV bril) die contact maakt met de drone. Dit geeft een spectaculaire ervaring.

FPV drone wordt vooral gebruikt bij 2 categorieĆ«n. De ene is FPV Racing en de ander is Cinematic Video. Bij racing wordt vooral analoge wireless aansluiting gebruikt. Deze hebben momenteel nog een snellere response tijd dan digitale versie. Gezien deze drones ontzettend snel gaan moet je wel snel kunnen reageren. Wel is de kwaliteit dat je bij een digitale antenne door de bril ziet een stuk beter dan die analoge. De digitale antennes zijn dan ook geschikter voor cinematic video’s. Deze hebben vaak een soepeler manier van vliegen om alles mooi te filmen. Daarvoor heb je minder sneller reactietijd voor nodig.

Om drones te mogen vliegen is het belangrijk is om na te gaan waar het is toegestaan. Dat is per land verschillend. Wat Nederland betreft heeft de overheid de regels opgesomd op hun website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/vraag-en-antwoord/regels-drone-particulier.

De overheid heeft een kaart laten maken waarop de gebieden zijn aangegeven waar je wel en niet mag vliegen: https://www.godrone.nl/#loc=52.1553994,5.3574833,13

Het is dus cruciaal om eerste deze websites te checken voordat je gat vliegen. Tevens is het handig om met je verzekeringsmaatschappij na te gaan wat wel of niet vergoed wordt mocht je schade maken.

Het is leuk om drones te vliegen, maar doe dat met verstand. Happy Flying!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *